Ray Stevenson Mati Usia 58 Tahun, Siapa Beliau ?

Beliau ialah seorang pelakon dari Ireland Utara. Merupakan pelakon terkenal yang telah berjaya membawa pelbagai watak dalam banyak filem hollywood terkenal. Beliau juga beberapa kali memegang watak utama dalam beberapa filem terkenal, malah diusia senja beliau masih mampu membawa watak hero dalam filem aksi.
Dia menggambarkan dua watak komik marvel iaitu Frank Castle/The Punisher dalam Punisher War Zone (2008). Selain itu, The Super Hero Squad Show, Marvel Cinematic Universe (2011–2017). Filem-filemnya yang lain termasuk Kill the Irishman (2011), di mana dia menggambarkan mobster Danny Greene, The Three Musketeers (2011), dan RRR (2022), di mana dia membawa watak gabenor Scott yang jahat.

Ray Stevenson Mati

Peranan televisyennya termasuk samseng Ukraine Isaak Sirko dalam Dexter, Blackbeard, Black Sails, juga watak Gar Saxon dalam Star Wars Rebels dan Star Wars The Clone Wars. Star Wars Rebels ialah siri televisyen fiksyen sains animasi 3D Amerika yang dihasilkan oleh Lucasfilm Animation dan berlatarkan alam semesta Star Wars.

Sedikit sebenyak profil Ray Stevenson. Pada tahun 1997, Stevenson berkahwin dengan pelakon Inggeris Ruth Gemmell di London. Mereka telah bertemu di set Band of Gold (1995), dan beliau sempat berlakon bersama sebagai pasangan suami isteri dalam Peak Practice (1997). Mereka bercerai pada 2005 selepas lapan tahun berkahwin. Stevenson mempunyai tiga anak lelaki dengan ahli antropologi Itali Elisabetta Caraccia.

Pada tahun era 2010, Stevenson muncul dalam filem aksi seperti The Book of Eli, G.I. Joe Retaliation, The Three Musketeers dan francais seperti “Thor” Marvel dan adaptasi “Divergent” Lionsgate. Dalam pertunjukan Marvel keduanya, Stevenson memainkan wira Asgardian Volstagg, salah seorang Warriors Three yang merupakan sekutu kepada Thor Chris Hemsworth. Dia muncul dalam tiga filem pertama “Thor” sebelum diserang oleh penjahat Cate Blanchett, Hela dalam Thor Ragnarok. Dalam siri Divergent, Stevenson memainkan watak Marcus Eaton, ketua majlis bandar bagi puak Abnegation dan father of Four (Theo James).

Ray Stevenson mati pada 21 May 2023 pada usia 58 tahun di Lacco Ameno, Italy. Sebab kematian Ray buat masa sekarang belum dikenalpasti

Credit:wikipedia, variety

Leave a Comment